Hoe ziet een Yogirya sessie eruit?


Tijdens de warming-up worden rustige bewegingen uitgevoerd om de hartslag omhoog te brengen.


Daarna volgen de zonnegroeten, waarin een bepaalde serie van yoga (gerelateerde) oefeningen herhaalt worden.


Als laatste worden er power yoga (gerelateerde) oefeningen uitgevoerd om voornamelijk de benen,

balans en buik/core te versterken.


Nadat we goed warm zijn starten de 5 tabata nummers, waarbij een oefening met de kettlebell wordt afgewisseld met een lichaamsgewicht oefening. Één nummer bestaat uit 8 rondes van 20 seconden werken en 10 seconden rust, waarin de 2 oefeningen telkens worden afgewisseld.

Dit zorgt voor een optimaal calorie verbruik, tot wel 600 calorieën per les, maar ook voor het verbeteren van kracht, balans en het uithoudingsvermogen. Het voordeel van de tabata’s is dat iedereen zelf bepaalt hoeveel herhalingen er worden gemaakt in elke ronde van 20 seconden. Er zijn ook verschillende levels en de mogelijkheid om een zwaardere kettlebell te gebruiken, wat maakt dat iedereen kan deelnemen. Na de tabata’s is het tijd voor ontspanning en relaxatie.


Tijdens de cooling-down wordt de hartslag weer terug omlaag gebracht.


Er worden eerst yin yoga (gerelateerde) oefeningen uitgevoerd om de spieren die in de les gebruikt zijn weer volledig te ontspannen.


Om de les uiteindelijk volledig ontspannen af te sluiten vindt er mindfulness plaats. Tijdens de mindfulness wordt het lichaam fysiek en mentaal volledig tot rust gebracht, zodat je helemaal ontspannen de les afsluit. 


Praktische info


Draag makkelijk zittende kledij waar je je goed kan in bewegen. Breng zelf een flesje water, anti-slip mat en een handdoek mee.

Kettlebells worden voor iedereen voorzien.